Anketa

mart 2017 Da li biste želeli da od države umesto papirnih dobijate elektronske dokumente:
Rezultati

Managing Board

Gomex.jpg
Gomex.jpg
Goran Kovačević je rođen 1962 godine u Osijeku, gde je i diplomirao na Pravnom fakultetu. Bavio se privrednim pravom i radio je u Odeljenju za pravne poslove Osiječke pivare. U Baranji 1997. godine osnova svoju sadašnju firmu, Gomex, za veleprodaju robe široke potrošnje. Radi daljeg razvoja svoje kompanije, Goran 2007. godine ulazi u partnerstvo sa investicionim fondom SEAF, koji postaje vlasnik 35% kompanije. Za 22 godine poslovanja, Gomex je od male porodične firme postao jedan od najvećih lanaca supermarketa u Vojvodini, sa preko 1400 zaposlenih i 135 prodajnih objekata. Sa bogatim iskustvom u vođenju malog biznisa, koji je započeo od nule, Goran Kovačević je spreman da svoje veliko znanje i stečeno iskustvo stavi u funkciju podsticanja preduzetništva i lokalnog ekonomskog razvoja u Srbiji. Od 2016. godine član je Upravnog odbora NALED-a da bi u septembru iste godine bio izabran za predsednika.  
DC.jpg
DC.jpg
Dragana Čukić je diplomirala i magistrirala na Građevinskom fakultetu u Beogradu – odsek za konstrukcije, gde je i nastavila profesionalno angažovanje kao asistent na Katedri za metalne konstrukcije, sve do 2006. Autor je većeg broja naučnih i stručnih radova. Svoju profesionalnu karijeru usavršava od 2000. godine u oblastima upravljanja projektima i razvoja nekretnina. U periodu od 2000. do 2012. u kompaniji Delta Real Estate napreduje do funkcije Generalnog direktora i člana Borda direktora Delta Holdinga, gde stiče značajno iskustvo u radu sa finansijskim institucijama, internacionalnim liderima u oblasti nekretnina, državnom upravom, i domaćim i regionalnim kompanijama. U avgustu 2012. sa partnerima osniva sopstvenu JAI Development & Consulting kuću čija je osnovna delatnost usmerena na investicije i konsalting u oblasti obnovljivih izvora energije i nekretnina. Od 2010. do danas član je Upravnog odbora strukovnog i neprofitabilnog Udruženja inženjera konsultanata Srbije (ACES). Aktivan je član NALED-a od 2010. godine a u septembru 2016. postaje član Upravnog odbora NALED-a.
 
stanka_pejanovic.png
stanka_pejanovic.png
Stanka Pejanović je od novembra 2014. na funkciji generalnog direktora društva Gorenje Beograd, dela sistema Gorenje Group, najvećeg slovenačkog i osmog po veličini proizvođača bele tehnike u Evropi. Bila je dugogodišnji direktor društva Mercator-S i u dva mandata članica Uprave Grupe Mercator odgovorna za poslovanje Mercatora na tržištima jugoistočne Evrope. Tokom njenog mandata Mercator je u Srbiji povećao prodajnu površinu skoro sedam puta a tržišni udeo se povećao sa manje od 1% na skoro 9%. Poseduje izuzetno iskustvo iz oblasti korporativnog upravljanja, vođenja i implementacija spajanja, akvizicija, integracija i post-integracionih aktivnosti, poslovnih restrukturiranja i racionalizacija, strategije i procene vrednosti brenda, category & supply managementa, cenovnih strategija i strategije prodaje, marketinških i strategija lojalnosti. Potpredsednica je UO NALED-a od 2015. Majka dvoje dece. Diplomirani ekonomista, magistrirala ekonomske nauke na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, na doktorskim studijama na istom fakultetu. Govori srpski, engleski, slovenački i ruski.
VladanVasic1.jpg
VladanVasic1.jpg
Mr Vladan Vasić, rođen u Pirotu 1971, gde je završio osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirao je na Elektronskom fakultetu u Nišu 1996, a potom magistrirao na Ekonomskom fakultetu u Nišu 2003. godine. Oženjen je i otac troje dece. Nakon završenih studija radio je u  industriji odeće „Prvi maj“ šest godina. U politički život uključuje se 2000. godine kao odbornik u SO Pirot da bi 2003. pobedio na prvim neposrednim izborima i tako postao jedan od najmlađih predsednika u istoriji Pirota. Sa njim na čelu, Pirot je certifikovan kao grad sa povoljnim poslovnim okruženjem u jugoistočnoj Evropi i ističe se po mnogim realizovanim investicijama, projektima sa Evropskom unijom i putem prekogranične saradnje. Član je Predsedništva SKGO-a. U Upravnom odboru NALED-a je od 2013. godine.
Aleksandar_Ruzevic.jpg
Aleksandar_Ruzevic.jpg
Aleksandar Ružević deo je Coca-Cola tima od 1998. godine. Karijeru je gradio vodeći timove profesionalaca na raznovrsnim tržištima, od Makedonije do Ukrajine, uvek postižući značajne rezultate i postavljajući nove granice kako u obimu poslovanja, tako i u društveno odgovornim inicijativama kompanije.  Nakon upravljanja Pivarom Skopje, koja je u zajedničkom vlasništvu kompanija Coca-Cola Hellenic i Heineken, postavljen je za generalnog direktora Coca-Cola Hellenic Srbija i Crna Gora u avgustu 2015. godine. Ubrzo nakon toga, preuzeo je predsedavanje NALED-ovim Savezom za fer konkurenciju dajući svoj aktivan doprinos u sveobuhvatnoj borbi protiv sive ekonomije. Od 2016. godine član je UO NALED-a. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu. 
dg.jpg
dg.jpg
Dušanka Golubović je rođena u Somboru, gde je završila osnovnu i srednju školu. Diplomirala je na Pravnom fakultetetu Univerziteta u Beogradu 2005. godine. Nakon dvogodišnje pripravničke prakse u advokatskoj kancelariji, od 2007. godine zaposlena je u Gradskoj upravi grada Sombora gde je obavlјala poslove stručnog saradnika za oblast socijalne i zdravstvene zaštite, šefa Odseka za opšte poslove u javnim službama i finansijsku podršku porodici sa decom, pomoćnika načelnika i načelnika Odelјenja za društvene delatnosti. Služi se engleskim i nemačkim jezikom. Za načelnika Gradske uprave postavlјena je 17. novembra 2015. godine i ove poslove je obavlјala do izbora za gradonačelnicu grada Sombora. Od septembra 2016. član je Upravnog odbora NALED-a.
ErnstBode.jpg
ErnstBode.jpg
Ernst Bode rođen je 1961. u Mulhauzenu u Nemačkoj. Završio je Univerzitet u Getingenu, na Fakultetu za biznis i administraciju kao diplomirani ekonomista. Profesionalnu karijeru je od samog početka gradio u Messer-ovim kompanijama prvo u Frankfurtu potom Budimpešti. 1999. godine postaje finansijski direktor Messer Tehnogas AD u Beogradu, 2002. godine generalni direktor Messer Italije, a od 2005. godine preuzima poziciju generalnog direktora Messer Tehnogas AD. Za vreme njegovog mandata izgrađeno je u Smederevu najveće postrojenje za razlaganje vazduha na Balkanu. U međuvremenu postaje regionalni menadžer Messer Grupe za jugoistočnu Evropu i Tursku. Predsednik je Udruženja nemačke privrede u Srbiji i član je Upravnog odbora NALED-a od 2011. godine.
nz.jpg
nz.jpg
Nebojša Zelenović svoje prvo radno iskustvo stiče u prosveti, u periodu od 2003. do 2009. godine, nakon čega je obavlјao poslove načelnika Odelјenja za društvene delatnosti Gradske uprave grada Šapca i direktora Filijale Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje za Mačvanski okrug. Bio je poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije u sazivu od 2012. do 2014. godine, kao i kandidat za narodnog poslanika liste NDS-LSV-ZZS na izbrorima održanim u martu 2014. Političku karijeru je započeo kao član Demokratske stranke, gde je bio je član Glavnog odbora do 2013. kada je, nakon neslaganja sa zaokretom u politici DS, napustio ovu stranku i zajedno sa grupom narodnih poslanika predvođenih Dušanom Petrovićem učestvovao u osnivanju najpre poslaničke grupe, a nakon toga i stranke Zajedno za Srbiju. Govori engleski i ruski jezik. Član je Upravnog odbora NALED-a od septembra 2016. godine. 
vojislav_genic.png
vojislav_genic.png
Vojislav Genić je rođen je 1966. godine u Beogradu, gde je završio Mašinski fakultet. Profesionalnu karijeru je započeo je kao procesni inženjer u kompaniji Lola inženjering i potom u kompaniji Komtek, odakle je prešao u ComTrade. Radio je kao Product Manager, potom kao izvršni direktor u Crnoj Gori, da bi 2003. postao generalni direktor ComTrade-ove softverske kompanije Spinnaker New Technologies. 2008. postaje potpredsednik kompanije zadužen za sistem integratorski i softverski business. Nakon toga prelazi u Siemens, gde radi kao rukovodilac sektora za Javni sektor i zdravstvo. Nakon akvizicije od strane kompanije Atos prelazi na mesto direktora SAP-a za zapadni Balkan. Od 2013. postaje regionalni direktor SAP za jugoistočnu Evropu a tri godine kasnije prelazi na poziciju direktora SAP-a za javni sektor u centralnoj i istočnoj Evropi. Ima bogato internacionalno iskustvo u domenu harmonizacije zakonodavstva i poslovnih procesa javne uprave sa potrebama privrede i stanovništva. Završava doktorske studije iz Operacionih istraživanja na beogradskom Univerzitetu. Član je Upravnog odbora NALED-a od 2015. godine. Oženjen je i otac jedne ćerke.